INFORMACJE24.co.uk

Jesteś tutaj: Informacje24 Tam byliśmy - Relacje 9 Schiaparelli pokaz mody jesień zima 2024/25

Schiaparelli pokaz mody jesień zima 2024/25

„Miałem sen, że znalazłem zapomnianą kolekcję w piwnicach wiejskiego domu Elsa” - tak o nowej kolekcji opowiada dyrektor kreatywny domu mody Schiaparelli Daniel Roseberry.

„Chiciałem aby ludzie poczuli, że kolekcja była jakby z innego czasu – z okresu lat pięćdziesiątych. Aby poczuli świeżość i prostotę” stwierdził Rosberry.

Sam pokaz mody odbył się w piwnicach hotelu Salomon de Rothschild. Pokaz mody zaoranżowany przez Daniel Roseberry był przede wszystkim wykreowany światłem, w którym modelki pojawiały się jak wyłaniające się z mroków dziejów. Brakło oświetlenia górnego przez co twarze modelek były skryte w półmroku a same modelki chodzące po linia skośnych wyglądały raczej jak bładzące duchy z przeszłości niż osoby z krwi i kości. Nawiązaniem do pokazów lat pięćdziesiątych było nawet to, że modelki nawiązywały kontakt wzrokowy z publicznością. 

Pokaz mody otwierała Awar Odhiang ubrana w przepiękną suknię ozdobioną okalająymi cała sylwetkę złotymi skrzydłami, przywodzącymi anioła albo Feniksa odradzającego się z popiołów. Pokaz mody stworzyli:

Creative Director: Daniel Roseberry

Fashion Editor/Stylist: Marie Chaix

Hair Stylist: Guido Palau

Makeup Artist: Pat McGrath

Casting Director: Piergiorgio Del Moro

Manicurist: Cam Tran

Producer: Etienne Russo

Sound Designer: Ben Brunnemer

Models: Addison Soens, Ajus Samuel, Angelina Kendall, Annemary Aderibigbe, Awar Odhiang, Aymeline Valade, Bibi Breslin, Caroline Trentini, Felice Nova Noordhoff, Hejia Li, Imaan Hammam, Iselin Steiro, Jeanne Cadieu, Karlie Kloss, Karolin Wolter, Karolina Spakowski, Lina Zhang, Liz Kennedy, Lulu Tenney, Maggie Maurer, Malgosia Bela, Mona Tougaard, Nyanderi Deng, Olivia Petronella Palermo, Penelope Ternes, Rejoice Chuol, Rosalieke Fuchs, Rouguy Faye, Sara Caballero, Victoria Fawole, Vika Evseeva

Aby dodawać komentarze musisz być zalogowany.

prb24.co.uk

• tpob

TVP Polonia24

• tvp

SPK WB

• spk

Połącz się